Sigma

array(5) { [0]=> array(26) { ["ID"]=> int(29407) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2015-08-28 17:37:00" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2015-08-28 17:37:00" ["post_content"]=> string(1257) "

Në vazhdën e përfitimit të projekteve ndërkombëtare, të cilat sigurojnë mundësi bursash, mobiliteti dhe shkëmbim e transfer të dijes për studentët dhe stafin, UBT është shpallur fitues edhe në një projekt të Komisionit Evropian “Erasmus+ Programme - Capacity building in higher education”.

 

Qëllimi i këtij projekti është zhvillimi i një kurikule të përbashkët dhe ofrimi i studimeve Master (MA) në fushën e Shkencave Politike.

 

Projekti që financohet nga Komisioni Evropian koordinohet nga partneri strategjik i UBT-së në Austri, Paris-Lodron Universitat Salzburg. Me të njëjtin instutucion, UBT ka qenë partner edhe në disa projekte të tjera të Komisionit Evropian, duke përfshirë edhe ERASMUS-MUNDUS SIGMA Agile.

 

UBT pret ditëve në vijim të konfirmojë edhe përfitimet nga projekte të tjera të Komisionit Evropian me universiteti dhe institucione të respektuara Evropiane.

" ["post_title"]=> string(57) "UBT përfiton edhe nga një projekt i Komisionit Evropian" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(53) "ubt-prfiton-edhe-nga-nj-projekt-i-komisionit-evropian" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:28:24" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:28:24" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(76) "http://www.ubt-uni.eu/ubt-prfiton-edhe-nga-nj-projekt-i-komisionit-evropian/" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(77) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/05/DCIM2015280800000001-2.png" ["permalink"]=> string(81) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-prfiton-edhe-nga-nj-projekt-i-komisionit-evropian/" } [1]=> array(26) { ["ID"]=> int(29140) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2015-04-21 08:58:00" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2015-04-21 08:58:00" ["post_content"]=> string(1496) "Profesorët e UBT-së, Lulzim Beqiri dhe Ermal Lubishtani kanë qëndruar për disa ditë në Kotorr të Malit të Zi.   Ata kanë marrë pjesë në takimin selektues të organizuar nga projekti ERASMUS MUNDUS “Sigma Agile”, në të cilin morën pjesë edhe përfaqësues të universiteteve nga Evropa dhe Ballkani Perëndimor.   Takimi ka shërbyer për përzgjedhjen e kandidateve që kanë aplikuar për mobilitet në 5 nivele: Bachelor, Master, PhD, Post Doc dhe Staff.   Mobilitetet do të fillojnë deri në fund të dhjetorit 2015, ndërsa projekti do të zgjasë deri në vitin 2018.   Universitetet nga Ballkani Perëndimor, që morën pjesë në takim, ishin: UBT e Universiteti i Prishtinës nga Republika e Kosovës; nga Shqipëria ishin Universiteti Evropian i Tiranës, Universiteti i Shkodrës dhe Universiteti i Vlorës; Universiteti i Podgoricës nga Mali i Zi; nga Bosnja dhe Hercegovina ishin Universiteti i Sarajevës, Universiteti i Bihaqit dhe Universiteti i Mostarit; nga Serbia Universiteti i Novi Sadit dhe Universiteti i Nishit.   Ndwrsa Universitetet partnere nga BE ishin: University of Warsaw-Poland, City University London-UK, Humboldt Universität zu Berlin-Germany, Lappeenranta University of Technology-Finland, University of Milan-Italy, University of Salzburg-Austria, University of Twente, ITC Faculty-Netherland. Universitat Pompeu Fabra – Spain, University Nova de Lisboa-Portugal." ["post_title"]=> string(104) "Profesorët e UBT-së në takimin selektues të organizuar nga projekti ERASMUS MUNDUS “Sigma Agile”" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(90) "profesort-e-ubt-s-n-takimin-selektues-t-organizuar-nga-projekti-erasmus-mundus-sigma-agile" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:30:30" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:30:30" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(113) "http://www.ubt-uni.eu/profesort-e-ubt-s-n-takimin-selektues-t-organizuar-nga-projekti-erasmus-mundus-sigma-agile/" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(71) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/05/DSC20150421111-4.jpg" ["permalink"]=> string(118) "https://www.ubt-uni.net/sq/profesort-e-ubt-s-n-takimin-selektues-t-organizuar-nga-projekti-erasmus-mundus-sigma-agile/" } [2]=> array(26) { ["ID"]=> int(29046) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2014-08-02 16:41:00" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2014-08-02 16:41:00" ["post_content"]=> string(261) "

Studentja e UBT-së Rineta Jashari ka fitur titullin Master në Arkitekturë në Universitetin Worcklaw të Polonisë me anë të programit Erasmus Mundus SIGMA ku UBT ishte përfitues i këtij programi.

" ["post_title"]=> string(178) "Studentët UBT-së kthehen nga Evropa me Diploma në shtëpitë e tyre. Kjo falë mundësisë që e kanë pasur në përfitimin e Bursave që UBT ka marrë nga Komisioni Evropian" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(121) "studentt-ubt-s-kthehen-nga-evropa-me-diploma-n-shtpit-e-tyre-kjo-fal-mundsis-q-e-kan-pasur-n-prfitimin-e-bursave-q-ubt-ka" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 14:10:32" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 13:10:32" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(144) "http://www.ubt-uni.eu/studentt-ubt-s-kthehen-nga-evropa-me-diploma-n-shtpit-e-tyre-kjo-fal-mundsis-q-e-kan-pasur-n-prfitimin-e-bursave-q-ubt-ka/" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(75) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/05/rsz_3_-_v1_erasmus-4.png" ["permalink"]=> string(149) "https://www.ubt-uni.net/sq/studentt-ubt-s-kthehen-nga-evropa-me-diploma-n-shtpit-e-tyre-kjo-fal-mundsis-q-e-kan-pasur-n-prfitimin-e-bursave-q-ubt-ka/" } [3]=> array(26) { ["ID"]=> int(29035) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2014-07-04 17:57:00" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2014-07-04 17:57:00" ["post_content"]=> string(2180) "

Prishtinë, 4 korrik 2014-  UBT në vazhdimësi është përfituese e  projekteve ndërkombëtare të sektorit të arsimit në Evropë dhe më gjerë.  Përveç të tjerave,  këtë vit për herë të tretë  është  përfituese  e  projektit “ERASMUS MUNDUS”, projekt i Bashkimit Evropian.  Nga ky  projekt  shumë studentë  të UBT, sikurse në vitet e kaluara  do të  fitojnë  bursa të plota studimi për vitin e ri akademik, dhe vitet në vijim,  2014-2018,   në të gjitha nivelet e studimit si bachelor, master,  doktoratë dhe të  postdoktoratë.    të cilët do të fillojnë  mobilitetin e tyre  në universitetet më prestigjioze  të vendeve  të Bashkimit Evropian.

Përveç bursave të studimit projekti  “Erasmus Mundus” - “SIGMA Agile” përfshinë edhe aktivitete tjera si trajnime në ndërmarrësi, menaxhment, shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë etj.

  Përmes këtij projekti të fituar do të ofrohen 156 bursa, i cili  ka një buxhet prej 3.000.000 € dhe do te zgjat nga viti 2014 deri në vitin 2018  ku  është paraparë të përfundoj projekti.  

Në kuadër  të projektit “ERASMUS MUNDUS”, përfshihen   20 universitete nga rajoni dhe Evropa, prej tyre 11  vendet e Ballkanit, dhe 9 nga Evropa,   ndryshe  UBT është i vetëm privat nga Republika e  Kosovës dhe që është përfituese e  projektit në fjalë, i cili projekte është në vazhdimësi edhe  për  katër vitet e ardhshme për studentët e  UBT-së.

Partnerët  projektit ku mund të studiojnë studentët tanë janë si , University of Warsaw-Poland City University London-UK,  Humboldt Universität zu Berlin-Germany, Lappeenranta University of Technology-Finland, University of Milan-Italy, University of Salzburg-Austria, University of Twente, ITC Faculty-Netherland, UNIVERSITAT POMPEU FABRA-Spain, University Nova de Lisboa-Portugal.

   " ["post_title"]=> string(120) "UBT i vetmi privat në vend dhe për herë të tretë përfituese e projektit “ERASMUS MUNDUS”- “SIGMA Agile”" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(94) "ubt-i-vetmi-privat-n-vend-dhe-pr-her-t-tret-prfituese-e-projektit-erasmus-mundus-sigma-agile-5" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:29:21" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:29:21" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(117) "http://www.ubt-uni.eu/ubt-i-vetmi-privat-n-vend-dhe-pr-her-t-tret-prfituese-e-projektit-erasmus-mundus-sigma-agile-5/" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(90) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/05/DCIM20162807000000000000444444PNG-4.png" ["permalink"]=> string(122) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-i-vetmi-privat-n-vend-dhe-pr-her-t-tret-prfituese-e-projektit-erasmus-mundus-sigma-agile-5/" } [4]=> array(26) { ["ID"]=> int(28845) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2012-12-07 17:54:00" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2012-12-07 17:54:00" ["post_content"]=> string(4329) "  Prishtinë, 7 dhjetor 2012-  “UBT prej themelimit në vazhdimësi është përfituese e  projekteve ndërkombëtare të sektorit të arsimit në Evropë dhe më gjerë. Përveç të tjerave,  si në vitin e kaluar edhe në këtë vit dhe për katër vitet e ardhshme  UBT është përfituese e  projektit “Erasmus Mundus – SIGMA”, projekt i Bashkimit Evropian,  dhe  nga ky  projekt,  po në këtë vit,   shumë studentë  të UBT, do të pajisën me   bursa të plota studimi,  dhe  në të gjitha nivelet e studimit si bachelor, master, doktoratës, post doktoratës dhe mobiliteti i stafit, të cilët do të fillojnë  mobilitetin e tyre  në universitetet më prestigjioze  të vendeve të Bashkimit Evropian”, tha  para shumë  të pranishmëve  si studentëve dhe profesorëve  Presidenti  i UBT-së, Prof.  Dr.  Edmond Hajrizi,  gjatë prezantimit  të projektit në fjalë  në ambientin  e UBT,  në Prishtinë.   Anna Sadecka, koordinator e programit  “Erasmus Mundus – SIGMA” dhe  Jan Rumes , administrator i programit  “Erasmus Mundus-  Basilius”, th se duke i parë  të arriturat, mundësitë, studime, hulumtime e UBT-së,  edhe kësaj radhe është pjesë e një në konsorciumin shumë prestigjioz evropian.  Ata me një fjalë përshëndetën menaxhmentin e lartë të UBT-së,  për punën dhe të arritura e UBT  dhe në përpikëri dhanë  informacione dhe detaje për programin në fjalë.  

Kurse Lirigzona Morina , studente në UBT , e cila ka ndjek këtë program në Universitetin Lapenarta, tha se kam marr njohuri nga shkenca dhe kultura të shumta, dhe nihem shumë e privilegjuar që ka qenë pjesë  e UBT dhe programit në fjalë. Po ashtu edhe zëvendëspresidenti i UBT-së, Prof. Dr.  Mo Vaziri e përshëndeti nismën e këtij projekti.

Tash e tutje studentët e UBT, përmes këtij  projektit të Komisionit Evropian në vlerë prej 3.9 milionë euro, do të kenë mundësi të studiojnë me bursa në universitete shumë prestigjioze në Evropë, si në: City University në Londër të Anglisë,  Freie University në  Berlin të Gjemanisë, Lund University  në Suedi, Univerity of Milan në  Itali, Warsaë University në  Poloni, Warcklaë Technical University në  Poloni, University of Monetpolier II në  Francë, Twente University në Irlandë.  Edhe studentët e universiteteve të lartpërmendura mund të studiojnë në UBT, dhe në Universitetet e vendeve të Ballkanit siç janë,  Shkodra University në  Shqipër, University of Belgrade, Serbi, University of Montenegro në Malin e Zi,  University of Nis në Serbi, University of Novi Sa në Serbi, University of Prishtina në  Kosovë, University of Sarajevo, Bosnia dhe Herzegovina, University “St. Kliment Ohridski”, Bitola, FYR of Macedonia, University of Tuzla në  Bosnja dhe  Hercegovina.

Përveç tjerave në kuadër të projektit SIGMA janë paraparë edhe iniciativa të reja, siç janë: ofrimi i studimeve të përbashkëta, ngritja e cilësisë institucionale dhe programore, organizimi i konferencave të përbashkëta, etj.

Përfitues të  projektit “Erasmus Mundus ”,  janë 19 universitete nga rajoni dhe Evropa, prej tyre dhjetë  nga vendet e Ballkanit, ku UBT, është kolegji i vetëm privat nga Kosova që është përfituese e  projektit në fjalë.   “Erasmus Mundus- SIGMA”  ofron bursa, që  do të ndahen për studentë dhe staf akademik  të institucioneve të arsimit të lartë në Kosovë përmes ketij projekti.   Të drejtë aplikimi do të kenë studentët dhe mësimdhënësit që iu takojnë te gjitha drejtimeve te studimeve ne UBT.   Konkursi për aplikim do të jetë i hapur nga 7 dhjetori 2012  deri më 1 shkurt 2013.   Për më shumë detaje, të gjitha të dhënat mund ti gjeni dhe të aplikon direkt në ueb faqen e programit  www.sigma.uw.edu.pl.  " ["post_title"]=> string(99) "UBT edhe në këtë vit ofron bursa jashtë vendit përmes projektit “Erasmus Mundus – SIGMA”" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(79) "ubt-edhe-n-kt-vit-ofron-bursa-jasht-vendit-prmes-projektit-erasmus-mundus-sigma" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:28:57" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:28:57" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(102) "http://www.ubt-uni.eu/ubt-edhe-n-kt-vit-ofron-bursa-jasht-vendit-prmes-projektit-erasmus-mundus-sigma/" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(80) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/05/ubt-bursa-edmondhajrizi-3.jpg" ["permalink"]=> string(107) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-edhe-n-kt-vit-ofron-bursa-jasht-vendit-prmes-projektit-erasmus-mundus-sigma/" } }