Quadic

array(6) { [0]=> array(26) { ["ID"]=> int(93046) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2022-04-03 14:32:51" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-04-03 13:32:51" ["post_content"]=> string(905) "Rektori i UBT-së, prof. dr. Edmond Hajrizi, i shoqëruar nga prof. dr. Besnik Skenderi, mori pjesë në takimin: “How to build Regional Cooperation Network in Higher Education”, organizuar nga projekti QUADIC, e që u zhvillua në Sofje të Bullgarisë.   Në këtë takim, rektori Hajrizi së bashku me profesorin Skenderi, kanë diskutuar me partnerët për treguesit e materialeve të prekshme dhe për të gjitha temat e menaxhimit të projektit, duke përfshirë punën e shpërndarë ndërmjet programit dhe vendeve partnere.   Ndër të tjera, në kuadër të takimit tre ditor që është zhvilluar në Sofje të Bullgarisë, është bërë paraqitja e redaktimit të memorandumit të mirëkuptimit, teksa janë prezantuar edhe disa shembuj të marrëveshjeve të bashkëpunimit dhe memorandumeve të mirëkuptimit për krijimin e shoqatave nga Université Côte d'Azur." ["post_title"]=> string(84) "Rektori Hajrizi mori pjesë në takimin e projektit QUADIC në Sofje të Bullgarisë" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(80) "rektori-hajrizi-morri-pjese-ne-takimin-e-projektit-quadic-ne-sofje-te-bullgarise" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:24:19" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:24:19" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=93046" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(102) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2022/04/276306930_155934580182771_5274321516579725110_n.jpg" ["permalink"]=> string(108) "https://www.ubt-uni.net/sq/rektori-hajrizi-morri-pjese-ne-takimin-e-projektit-quadic-ne-sofje-te-bullgarise/" } [1]=> array(26) { ["ID"]=> int(73660) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2021-07-05 18:58:35" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2021-07-05 16:58:35" ["post_content"]=> string(2473) "UBT ishte pjesëmarrëse në trajnimin e projektit QUADIC, për bashkëpunimin për inovacionin dhe shkëmbimin e praktikave të mira në thirrjen e ndërtimit të kapaciteteve në arsimin e lartë, që zhvillohet në kuadër të Universitetit të Gjilanit “Kadri Zeka”, e që mbështetet nga programi Erasmus+.   Në këtë trajnim, UBT është përfaqësuar nga Naim Preniqi dhe Bekim Marmullaku, të cilët bashkë me përfaqësuesit e tjerë të universiteteve partnere në kuadër të këtij programi, kishin mundësi të shihnin prezantimet për udhëzuesin e ri Erasmus+, aspektet teorike, hartimin e një plani të suksesshëm, si dhe për objektivat e një plani të suksesshëm.   Ndër të tjera, në kuadër të këtij trajnimi, në ditën e parë u organizua edhe një punëtori grupore mbi gjenerimin, idetë e projektit, qëllimet, objektivave, aktiviteteve, gjetjen e partnerëve për bashkëpunim, si dhe për analizën e palëve të interesit.   Në ditën e dytë, u prezantua qasja e kornizës ligjore, faza e planifikimit, harmonizimi i temës së projektit me aktivitetet, historinë e partnerëve, palët e interesuara, organet e menaxhimit të projektit dhe roli i tyre, si dhe vendet ku do të jenë aktivitetet.   Dita e tretë e këtij trajnimi solli prezantimin e aspekteve financiare për realizimin e trajnimeve, punëtorive, konferencave, seminareve dhe udhëtimeve.   Gjatë ditës është zhvilluar edhe një takim i Bordit të Zbatimit të Projektit, ku u diskutuan ndikimin e projekteve te partnerët, rezultatet e projektit, shpërndarja, dhe menaxhimi, si dhe u prezantuan raportet financiare narrative dhe afatmesme për EACEA.   Në këtë projekt po marrin pjesë shumë universitete partnere si: UBT, University “Kadri Zeka” Gjilan, Coordinator / Grant Holder, International Business College Mitrovica, University of Gjakova “Fehmi Agani”, University of Prizren “Ukshin Hoti”, University of Prishtina “Hasan Prishtina”, University of Nice Sophia Antipolis, Technical University of Sofia, University of Medicine Tirana, University of Ljubljana, Heimerer College, University of Peja ‘Haxhi Zeka ”, University of Durres“ Aleksandër Xhuvani ”, University of Mitorvica“ Isa Boletini ”, European University of Tirana, University of Korça “Fan S. Noli”, University of Gjirokastra “Eqrem Qabej”, University Per Stranieri Di Perugia." ["post_title"]=> string(103) "UBT pjesëmarrëse në trajnimin e projektit QUADIC për ndërtimin e kapaciteteve në arsimin e lartë" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(96) "ubt-pjesemarrese-ne-trajnimin-e-projektit-quadic-per-ndertimin-e-kapaciteteve-ne-arsimin-e-larte" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:23:59" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:23:59" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=73660" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(114) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/09/197898250_3529648010594402_3046313849668319436_n-1024x498-1.jpg" ["permalink"]=> string(124) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-pjesemarrese-ne-trajnimin-e-projektit-quadic-per-ndertimin-e-kapaciteteve-ne-arsimin-e-larte/" } [2]=> array(26) { ["ID"]=> int(73653) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2021-04-02 14:05:39" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2021-04-02 12:05:39" ["post_content"]=> string(2092) "UBT ka marrë pjesë në trajnimin për shkrimin e projekt-propozimeve dhe platformës së menaxhimit të projektit, në kuadër të projektit QUADIC, mbështetur nga Erasmus+, në Universitetin e Prizrenit “Ukshin Hoti”.   Nën udhëheqjen e Universitetit të Gjilanit "Kadri Zeka", në ditën e parë UBT u përfaqësua nga Naim Preniqi, Muhamet Gërvalla dhe Elinda Krasniqi, nga ku në këtë trajnim bashkë me universitete partnere trajtuan çështje që kanë të bëjnë me politikat e BE-së, projektet, hartimin e tyre, shkrimin e propozimit, buxhetin dhe paraqitjen, si dhe zhvilluan pjesën praktike përmes dy punëtorive.   Në ditën e dytë të këtij trajnimi, UBT u përfaqësua nga Hasan Metin, Erëza Hasani dhe Betim Gashi, ku ky i fundit u shpjegoi përfaqësuesve të universiteteve partnere pjesën e platformës virtuale në ngritjen e kapaciteteve të stafit përmes aplikacionit softuerik të UBT-së. Ky aplikacion do të përdoret gjatë implementimit të këtij projekti. Në ditën e tretë të trajnimit për shkrimin dhe menaxhimin e projekteve, të mbajtur në Universitetin e Prizrenit “Ukshin Hoti”, UBT u përfaqësua nga Naim Preniqi, Kaltrina Sylaj dhe Elinda Krasniqi.   Në këtë ditë është mbajtur takimi i Bordit të Cilësisë, në të cilën është bërë një përmbledhje e gjithë trajnimit, nga ku u falënderuan të gjithë partnerët nga Kosova dhe Shqipëria, në veçanti ata ndërkombëtarë.   Projekti QUADIC synon që të përmirësojë menaxhimin dhe funksionimin e institucioneve të arsimit të lartë, duke qenë kështu prioritet rajonal për Ballkanin Perëndimor, si një përparësi kumulative për të gjitha vendet.      " ["post_title"]=> string(85) "UBT mori pjesë në trajnimin tre ditor në projektin QUADIC në kuadër të Erasmus+" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(78) "ubt-mori-pjese-ne-trajnimin-tre-ditor-ne-projektin-quadic-ne-kuader-te-erasmus" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:16:55" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:16:55" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=73653" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(63) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/09/Takimi-3.jpg" ["permalink"]=> string(106) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-mori-pjese-ne-trajnimin-tre-ditor-ne-projektin-quadic-ne-kuader-te-erasmus/" } [3]=> array(26) { ["ID"]=> int(73663) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2021-02-11 15:00:32" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2021-02-11 13:00:32" ["post_content"]=> string(854) "Është mbajtur sot takimi i dytë i grupit punues për paketën e punës për zhvillim të platformës për bashkëpunim ndërkombëtar, menaxhim projektesh dhe mobilitet të stafit dhe studentëve.   Profesori i UBT-së, Betim Gashi, prezantoi para përfaqësuesve të universiteteve partnere versionin e parë të platformës për bashkëpunim ndërkombëtar, përderisa universitetet partnere ofruan edhe sugjerime të tjera.   Në këtë takim UBT u përfaqësua nga Elinda Krasniqi dhe profesori i UBT-së, Betim Gashi, i cili prezantoi para përfaqësuesve të universiteteve partnere versionin e parë të platformës për bashkëpunim ndërkombëtar.   Ky takim është zhvilluar në kuadër të projektit QUADIC, i cili ndërlidhet me ngritjen e kapaciteteve në zhvillimin dhe menaxhimin e projektit.  " ["post_title"]=> string(92) "Mbahet takimi i grupit punues për zhvillim të platformës për bashkëpunim ndërkombëtar" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(85) "mbahet-takimi-i-grupit-punues-per-zhvillim-te-platformes-per-bashkepunim-nderkombetar" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:15:02" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:15:02" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=73663" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(104) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/09/147964719_10157569553047121_8445205362207783499_n.jpg" ["permalink"]=> string(113) "https://www.ubt-uni.net/sq/mbahet-takimi-i-grupit-punues-per-zhvillim-te-platformes-per-bashkepunim-nderkombetar/" } [4]=> array(26) { ["ID"]=> int(73671) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2020-09-29 17:30:59" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2020-09-29 15:30:59" ["post_content"]=> string(1183) "Në ambientet e universitetit “Fan Stilian Noli” në Korçë, është mbajtur tryeza e rrumbullakët në kuadër të projektit QUADIC, në të cilë UBT ishte pjesëmarrëse si një nga partnerët e shumtë të këtij projekti.   Në këtë tryezë të rrumbullakët u diskutua për situatën aktuale në lidhje me ndërkombëtarizimin e HEI-s, situatën aktuale që lidhet me kapacitetet e shkrimit të projektit, si dhe për situatën aktuale lidhur me cilësinë në marrëdhëniet ndërkombëtare.   Ndër të tjera në këtë tryezë të rrumbullakët u diskutua për sigurimin e brendshëm dhe të jashtëm të cilësisë, sfidat dhe përspektivat në arsimin e lartë të Kosovës dhe Shqipërisë, si dhe çështje të tjera që ndërlidhen me projektin.   Në ditën e dytë të kësaj tryeze u prezantua situata aktuale e të gjithë partnerëve, arritjet dhe rezultatet e projektit, si dhe hapat e mëtutjeshëm që duhen ndërmarrë, duke përmbyllur kështu tryezën me diskutime mes pjesëmarrësve.   UBT në këtë tryezë të rrumbullakët është përfaqësuar nga Naim Preniqi, Muhamet Gërvalla dhe Elinda Krasniqi." ["post_title"]=> string(65) "UBT mori pjesë në tryezën e rrumbullakët të projektit QUADIC" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(60) "ubt-mori-pjese-ne-tryezen-e-rrumbullaket-te-projektit-quadic" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:16:29" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:16:29" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=73671" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(60) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/09/Korca.jpg" ["permalink"]=> string(88) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-mori-pjese-ne-tryezen-e-rrumbullaket-te-projektit-quadic/" } [5]=> array(26) { ["ID"]=> int(73675) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2020-02-13 16:39:01" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2020-02-13 14:39:01" ["post_content"]=> string(1203) "Në ditën e dytë të punimeve të projektit QUADIC, në kuadër të Universitetit “Kadri Zeka” në Gjilan, UBT është duke marrë pjesë me partnerët e tjerë të këtij projekti duke vazhduar punën sipas planit veprues.   Sipas planit veprues, duhet të arrihen synimet e përbashkëta, të kuptohen konceptet dhe përmbajtja si bazë për miratimin e punës pedagogjike, si dhe krijimin e modelit të punës në ndërkombëtarizim dhe menaxhim të ciklit të projektit.   UBT është përfaqësuar nga Naim Preniqi dhe Elinda Krasniqi, nga ku kanë mbajtur edhe një punëtori rreth burimeve njerëzore, infrastrukturës dhe përdorimit të teknologjisë, statusit të IRO-së brenda universiteteve, si dhe lidhjen e IRO me organizata të ndryshme.   Ndër të tjera, në këtë projekt është diskutuar për paketën 1, 2, 3, dhe 4 të projektit, e që është blerja e pajisjeve, mbajtja e kontaktit me partnerë rajonal, përgatitja e dosjes së tenderit dhe specifikimi i teknikave, hapja publike e tenderit, kontrata dhe blerja e pajisjeve, procedurat e prokurimit, menaxhimi i kontratës, zhvillimi i softuerit, aplikacioneve dhe platformave të tjera." ["post_title"]=> string(104) "Vazhdojnë punimet në ditën e dytë të fillimit të projektit QUADIC në të cilin po merr pjesë UBT" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(95) "vazhdojne-punimet-ne-diten-e-dyte-te-fillimit-te-projektit-quadic-ne-te-cilin-po-merr-pjese-ubt" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:15:48" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:15:48" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=73675" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(68) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/09/Gjilan-QUADIC.jpg" ["permalink"]=> string(123) "https://www.ubt-uni.net/sq/vazhdojne-punimet-ne-diten-e-dyte-te-fillimit-te-projektit-quadic-ne-te-cilin-po-merr-pjese-ubt/" } }