PHDICTKES

array(6) { [0]=> array(26) { ["ID"]=> int(92547) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2022-04-12 15:59:04" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-04-12 14:59:04" ["post_content"]=> string(1179) "Rektori i UBT-së, prof.dr. Edmond Hajrizi, po merr pjesë në punëtorinë treditore që po mbahet në Selanik të Greqisë mbi mentorimin, kompetencat kërkimore dhe rrjetëzimin në TIK.   Qëllimi i kësaj punëtorie është zhvillimi dhe zbatimi i një programi PhD në TIK për sistemin arsimor në Kosovë (PhDICTKES). Për këtë projekt të mbështetur nga Bashkimi Evropian përmes programit Erasmus +, janë zhvilluar deri tash disa punëtori edhe në Kosovë, ku njohësit e fushës së TIK kanë prezantuar idetë e tyre për programin e ardhshëm të doktoraturës në fushën e TIK-ut.   Bashkë me rektorin Hajrizi nga UBT në këtë konferencë po marrin pjesë edhe profesorët Bertan Karahoda, Zhilbert Tafa, Krenare Pireva dhe Edmond Jajaga.   UBT vazhdon të jetë një prej institucioneve që prodhon kuadrot kryesore për tregun e Kosovës dhe jashtë tij në fushën e TIK-ut. Sipas statistikave të fundit rreth 60 për qind e tregut të punës në Kosovë në këtë fushë mbulohet nga kuadrot e dala nga UBT, që si institucion shquhet për krijimin e ekspertëve më të mirë në këtë fushë edhe përtej Kosovës." ["post_title"]=> string(84) "Rektori Hajrizi po merr pjesë në Greqi në punëtorinë për programin PHD në TIK" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(77) "rektori-hajrizi-po-merr-pjese-ne-greqi-ne-punetorine-per-programin-phd-ne-tik" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:08:17" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:08:17" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=92547" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(102) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2022/04/278052200_352440466901073_3444853299937768733_n.jpg" ["permalink"]=> string(105) "https://www.ubt-uni.net/sq/rektori-hajrizi-po-merr-pjese-ne-greqi-ne-punetorine-per-programin-phd-ne-tik/" } [1]=> array(26) { ["ID"]=> int(91493) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2022-02-14 10:00:21" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-02-14 09:00:21" ["post_content"]=> string(1292) "UBT ka mbajtur një punëtori përmes platformës zoom me institucione të tjera partnere pjesëmarrëse të projektit PhDICTKES, për hartimin e raportit të vetëvlerësimit për studimet e doktoratës në Teknologjinë e Informacionit dhe Komunikimit (ICT).   Në këtë punëtori mori pjesë rektori i UBT-së, prof.dr. Edmond Hajrizi, i cili ka shtjelluar sfidat e procesit të akreditimit të programeve PhD në UBT, si dhe detaje të tjera lidhur me raportin e vetëvlerësimit të programeve PhD.   Në këtë punëtori morën pjesë përfaqësues të institucioneve si: Linnaeus University, Norwegian University of Science and Technology, South-East European Research Centre, Universiteti i Prishtinës, Universiteti i Prizrenit, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, si dhe Agjencia e Kosovës për Akreditim.   Projekti PhDICTKES synon që të krijojë një shkollë kombëtare të PhD, në të cilën partnerët e institucioneve të arsimit të lartë do të kenë lehtësi për të krijuar një kurrikulë model për programin e doktoratës në ICT (Teknologji të Informacionit dhe Komunikimit), duke përfshirë drejtpërdrejt institucionet e vendit që kanë demonstruar përvojë të gjatë në programe të ngjashme." ["post_title"]=> string(136) "UBT organizoi punëtorinë për hartimin e raportit të vetëvlerësimit për studimet e doktoratës në kuadër të projektit PhDICTKES" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(124) "ubt-organizoi-punetorin-per-hartimin-e-raportit-te-vetevleresimit-per-studimet-e-doktorates-ne-kuader-te-projektit-phdictkes" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-18 10:39:31" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-18 09:39:31" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=91493" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(65) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2022/02/2-5-Medium.jpg" ["permalink"]=> string(152) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-organizoi-punetorin-per-hartimin-e-raportit-te-vetevleresimit-per-studimet-e-doktorates-ne-kuader-te-projektit-phdictkes/" } [2]=> array(26) { ["ID"]=> int(76096) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2022-01-11 15:04:05" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-01-11 13:04:05" ["post_content"]=> string(2330) "UBT suksesshëm ka realizuar prokurimin e pajisjeve të ICT Lab, nga ku ka instaluar dhe funksionalizuar laboratorin e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit, në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së në Lipjan, si pjesë e projektit PhDICTKES.   Përmes këtij investimi nga ky projekt që ka për qëllim ngritjen e kapaciteteve Erasmus KA2, UBT është gati të rrisë rezultatet e kërkimit duke shfrytëzuar pajisjet kërkimore-shkencore të cilat janë instaluar në parkun unik dhe të vetmin në vend të shkencës, teknologjisë dhe inovacionit në UBT.   Ky projekt synon që të krijojë një shkollë kombëtare të PhD, në të cilën partnerët e institucioneve të arsimit të lartë do të kenë lehtësi për të krijuar një kurrikulë model për programin e doktoratës në ICT (Teknologji të Informacionit dhe Komunikimit), duke përfshirë drejtpërdrejt institucionet e vendit që kanë demonstruar përvojë të gjatë në programe të ngjashme.   Ky projekt koordinohet nga Linnaeus University (Suedi), në partneritet me Norwegian University of Science and Technology (Norvegji), South-East European Research Centre (Greqi), UBT (Kosovë), Universiteti i Prishtinës (Kosovë), Universiteti Ukshin Hoti (Kosovë), Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (Kosovë), Agjencia Kosovare për Akreditim (Kosovë).   " ["post_title"]=> string(124) "UBT vendos pajisjet e laboratorit të Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit (ICT Lab) në Parkun Shkencor Inovativ" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(119) "ubt-vendosi-pajisjet-e-laboratorit-te-teknologjise-se-informacionit-dhe-komunikimit-ict-lab-ne-parkun-shkencor-inovativ" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:07:11" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:07:11" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=76096" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(90) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2022/01/viber_image_2021-12-14_14-17-52-501.jpg" ["permalink"]=> string(147) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-vendosi-pajisjet-e-laboratorit-te-teknologjise-se-informacionit-dhe-komunikimit-ict-lab-ne-parkun-shkencor-inovativ/" } [3]=> array(26) { ["ID"]=> int(70267) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2021-03-09 15:19:21" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2021-03-09 13:19:21" ["post_content"]=> string(654) "UBT në bashkëpunim me projektin nga Erasmus+, The development and implementation of a PhD Program in ICT for the Kosovo Education System (PhDICTKES), shpall të hapur tenderin për furnizim me paisje laboratorike.   Pajisjet duhet të përmbushin standardet minimale të vendosura në shpallje në përputhje me rregulloret e konformitetit.   Më shumë informacione në lidhje me shpalljen i gjeni në linkun në vijim: https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/03/Re-Tender-Publication-02.03.2021-PHDICTKES.pdf" ["post_title"]=> string(51) "UBT hap tender për furnizim me paisje laboratorike" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(50) "ubt-hap-tender-per-furnizim-me-paisje-laboratorike" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 14:05:08" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 13:05:08" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=70267" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(69) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/03/tenderi-scaled.jpg" ["permalink"]=> string(78) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-hap-tender-per-furnizim-me-paisje-laboratorike/" } [4]=> array(26) { ["ID"]=> int(69385) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2020-12-21 13:04:35" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2020-12-21 11:04:35" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(116) "Re-tendering: The development and implementation of a PhD Program in ICT for the Kosovo Education System (PhDICTKES)" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(113) "re-tendering-the-development-and-implementation-of-a-phd-program-in-ict-for-the-kosovo-education-system-phdictkes" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 14:05:48" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 13:05:48" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=69385" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(80) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/10/pdf-icon-9-e1526893124667.png" ["permalink"]=> string(97) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2020/12/Re-Tender-Publication-21.12.2020-PHDICTKES.pdf" } [5]=> array(26) { ["ID"]=> int(67861) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2020-09-16 11:10:50" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2020-09-16 09:10:50" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(102) "The development and implementation of a PhD Program in ICT for the Kosovo Education System (PhDICTKES)" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(100) "the-development-and-implementation-of-a-phd-program-in-ict-for-the-kosovo-education-system-phdictkes" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 14:04:36" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 13:04:36" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=67861" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(80) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/10/pdf-icon-9-e1526893124667.png" ["permalink"]=> string(94) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2020/09/Tender-Publication-16.09.2020-PHDICTKES.pdf" } }