GeoBiz

array(6) { [0]=> array(26) { ["ID"]=> int(92290) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2022-03-25 14:20:37" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-03-25 13:20:37" ["post_content"]=> string(1163) "Është mbajtur takimi i nëntë i progresit të projektit GEOBIZ, në kuadër të programit dhe projektit Erasmus+ Ka2 për ngritjen e kapaciteteve në fushën e arsimit të lartë, e ku morën pjesë edhe përfaqësues nga UBT.   Në këtë takim, UBT u përfaqësua nga profesorët: Tomor Çela, Hazir Çadraku dhe Edon Maliqi, nga ku së bashku me universitete tjera partnere të programit diskutuan për implementimin e kurrikulës GEOBIZ dhe planin e mëtutjeshëm të programit, si dhe për të mësuarit bazuar në probleme të drejtuara nga biznesi për përsosmërinë e akademikëve në gjeoinformatikë.   Në këtë takim, u diskutua edhe për progresin e arritur të këtij projekti, teksa u fol edhe për mundësinë e organizimit të workshop-eve që ndërlidhin biznesin me akademinë.   Vendi mikpritës i këtij takimi ishte Podgorica, konkretisht Fakulteti i Filozofisë i Universitetit të Malit të Zi.   " ["post_title"]=> string(72) "UBT mori pjesë në takimin e nëntë të progresit të projektit GEOBIZ" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(66) "ubt-mori-pjese-ne-takimin-e-nente-te-progresit-te-projektit-geobiz" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-03-25 16:14:19" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-03-25 15:14:19" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=92290" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(102) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2022/03/276999358_515261210012257_2705601475587278827_n.jpg" ["permalink"]=> string(94) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-mori-pjese-ne-takimin-e-nente-te-progresit-te-projektit-geobiz/" } [1]=> array(26) { ["ID"]=> int(74575) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2021-11-12 16:44:02" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2021-11-12 14:44:02" ["post_content"]=> string(1909) "Për dy ditë me radhë në Prishtinë është mbajtur takimi i GEOBIZ, i cili mbështetet nga Erasmus +  me qëllim të ngritjes së kapaciteteve në fushën e arsimit të lartë.   Qëllimi kryesor i projektit GEOBIZ është forcimi i kapaciteteve të institucioneve akademike në mënyrë që këto institucione të jenë në gjendje t’u përgjigjen nevojave të industrisë gjeoinformatike në zhvillim në Shqipëri, Bosnjë dhe Hercegovinë, Kosovë, Moldavi dhe Mal të Zi.   Dita e parë GEOBIZ, në të cilin është diskutuar për progresin e arritur deri tash në implementimin e këtij projekti, ka filluarr me fjalimin e koordinatorit të projektit, profesorit nga Universiteti i Zagrebit, prof.dr.Zeljko Bacic, Rektorit të UBT-së, prof.dr.Edmond Hajrizit dhe rektorëve nga universitetet tjera partnere.   Sesioni i dytë i punimeve ka qenë i dedikuar për UBT-në, ku profesorët Hazir Çadraku dhe Tomor Çela, kanë prezantuar të arriturat e gjertanishme në kuadër të këtij projekti.   Projekti ka si synim krijimin e formave të reja dhe inovative të bashkëpunimit në relacionin biznes-akademi për të mbështetur ndërveprimin në proceset e mësimdhënies/të nxënit në gjeoinformatikë. Po ashtu, ka për synim krijimin e platformës që mbështet ekselencën në gjeoinformatikë. Zhvillimi i programeve novatore të trajnimit të mësuesve dhe metodologjive praktike të mësimdhënies/të nxënit dhe përmbajtjes në kurset e bazuara në teknologji në gjeoinformatikë të mbështetur në nevojat dhe përvojën e drejtuar nga biznesi është një nga qëllimet tjera të këtij projekti.   Në kuadër të punimeve të GEOBIZ, disa prej pjesëmarrësve kanë vizituar edhe Parkun Shkencor të UBT-së, laboratorin e ri të gjeinformatikës dhe pajisjet  tjera që janë blerë në kuadër të këtij projekti." ["post_title"]=> string(48) "Rektori Hajrizi mori pjesë në takimin e GEOBIZ" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(46) "rektori-hajrizi-mori-pjese-ne-takimin-e-geobiz" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-03-29 11:57:19" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-03-29 10:57:19" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=74575" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(62) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/11/foto1-1.jpg" ["permalink"]=> string(74) "https://www.ubt-uni.net/sq/rektori-hajrizi-mori-pjese-ne-takimin-e-geobiz/" } [2]=> array(26) { ["ID"]=> int(73496) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2021-09-20 16:02:41" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2021-09-20 14:02:41" ["post_content"]=> string(1299) "Në kuadër të aktiviteteve dhe zhvillimit të projektit Erasmus+ Ka2: “Ngritja e kapaciteteve në fushën e Arsimit të Lartë – GEOBIZ”, të financuar nga Bashkimi Evropian, profesorë të UBT-së morën pjesë në Shkollën Verore të mbajtur në Dubrovnik të Kroacisë.   Profesorët e UBT-së, dr.sc Hazir Çadraku, dr.sc Hazer Dana, dr.sc Tomor Çela dhe dr.sc Edon Maliqi ishin pjesëmarrës në këtë shkollë verore, ku u diskutua për sistemin e gjeoinformacionit dhe shtrirjen e tij në nivelin studentor, biznese, e fusha të tjera.   Në kuadër të këtij projekti, UBT prezantoi programet dhe modulet të cilat lidhen me qëllimin dhe objektivat e projektit, me theks sistemin e gjeoinformacionit, duke shtuar këtu edhe pikëpamjen e eksperiencave të qasjes së partnerëve të tjerë në procesin e rishikimit të programeve, moduleve dhe zhvillimit të programeve të reja, të cilat kanë për qëllim avancimin e gjeoinformacionit dhe lidhjen e tij me biznesin.   Në pjesën e fundit të akademisë, u diskutua për procesin e përgatitjes për krijimin e projekteve të reja, koordinimin dhe bashkëpunimin e partnerëve për të aplikuar në thirrjet e reja që do të zgjasin deri kah fundi i muajit shkurt 2022.    " ["post_title"]=> string(141) "Në kuadër të projektit për Arsimin e Lartë GEOBIZ, profesorë të UBT-së morën pjesë në shkollën verore në Dubrovnik të Kroacisë" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(125) "ne-kuader-te-projektit-per-arsimin-e-larte-geobiz-profesore-te-ubt-se-moren-pjese-ne-shkollen-verore-ne-dubrovnik-te-kroacise" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-03-29 11:57:56" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-03-29 10:57:56" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=73496" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(77) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/09/20210917_090430-scaled.jpg" ["permalink"]=> string(153) "https://www.ubt-uni.net/sq/ne-kuader-te-projektit-per-arsimin-e-larte-geobiz-profesore-te-ubt-se-moren-pjese-ne-shkollen-verore-ne-dubrovnik-te-kroacise/" } [3]=> array(26) { ["ID"]=> int(73488) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2021-09-20 14:31:02" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2021-09-20 12:31:02" ["post_content"]=> string(1059) "Rektori i UBT-së, prof.dr Edmond Hajrizi, ka qëndruar për vizitë në Dubrovnik të Kroacisë, nga ku ka marrë pjesë në takimin e bordit menaxhues të projektit GEOBIZ në kuadër të programit Erasmus+.   Në këtë takim rektori Hajrizi ka diskutuar me të pranishmit e tjerë për projektin GEOBIZ, me qëllim të forcimit të institucioneve akademike për t’iu përgjigjur nevojave të industrisë në zhvillim të gjeoinformatikës në Kosovë.   Në këtë projekt, në të cilin përveç Kosovës marrin pjesë edhe Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Moldavia dhe Mali i Zi, parashihet që të krijohen forma të reja dhe inovative të bashkëpunimit biznes-akademi, kështu për të mbështetur procesin e mësimdhënies dhe mësimnxënies në gjeoinformatikë.   Zbatimi i teknikave më të fundit në procesin mësimor të gjeoinformatikës, që është edhe synim i UBT-së, është një nga aspektet që ndërlidhet me forcimin e kapaciteteve të institucioneve akademike, në kuadër të këtij projekti." ["post_title"]=> string(114) "Rektori Hajrizi mori pjesë në takimin e bordit menaxhues të projektit GEOBIZ në kuadër të programit Erasmus+" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(107) "rektori-hajrizi-mori-pjese-ne-takimin-e-bordit-menaxhues-te-projektit-geobiz-ne-kuader-te-programit-erasmus" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-03-29 11:58:27" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-03-29 10:58:27" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=73488" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(65) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/09/edmondist1.jpg" ["permalink"]=> string(135) "https://www.ubt-uni.net/sq/rektori-hajrizi-mori-pjese-ne-takimin-e-bordit-menaxhues-te-projektit-geobiz-ne-kuader-te-programit-erasmus/" } [4]=> array(26) { ["ID"]=> int(70260) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2021-03-09 11:43:08" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2021-03-09 09:43:08" ["post_content"]=> string(632) "UBT në bashkëpunim me projektin nga Erasmus +, Business Driven Problem-Based Learning for Academic Excellence in Geoinformatics – GEOBIZ, shpall të hapur tenderin për furnizim të laboratorëve me paisje të IT-së.   Pajisjet duhet të përmbushin standardet minimale të vendosura në shpallje në përputhje me rregulloret e konformitetit.   Më shumë informacione në lidhje me shpalljen i gjeni në linkun në vijim: https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/03/Re-Tender-Publication-Geobiz.pdf" ["post_title"]=> string(68) "UBT hap tender për furnizim të laboratorëve me pajisje të IT-së" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(65) "ubt-hap-tender-per-furnizimin-te-laboratoreve-me-pajisje-te-it-se" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 14:06:40" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 13:06:40" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=70260" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(105) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/03/158970550_2964067010583109_2787152764021494312_n-1.jpg" ["permalink"]=> string(93) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-hap-tender-per-furnizimin-te-laboratoreve-me-pajisje-te-it-se/" } [5]=> array(26) { ["ID"]=> int(69541) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2021-01-05 11:49:56" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2021-01-05 09:49:56" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(102) "Tendering: Business Driven Problem-Based Learning for Academic Excellence in Geoinformatics – GEOBIZ" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(97) "tendering-business-driven-problem-based-learning-for-academic-excellence-in-geoinformatics-geobiz" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 14:06:52" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 13:06:52" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=69541" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(80) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/10/pdf-icon-9-e1526893124667.png" ["permalink"]=> string(80) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/01/Tender-Publication-Geobiz.pdf" } }