DIMTV

array(5) { [0]=> array(26) { ["ID"]=> int(56033) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2019-09-26 16:24:33" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-09-26 14:24:33" ["post_content"]=> string(2264) "Në UBT po i zhvillon punimet punëtoria dyditore në kuadër të projektit të financuar nga Erasmus+, “diMTV”, i cili ka bërë bashkë dhjetëra ekspertë nga universitetet partnere në kuadër të këtij projekti.   Ky takim është zhvilluar kësaj here në Kosovë, me ç’rast pjesëmarrësit, të ndarë në dy grupe punuese paralele, kanë mbajtur në UBT takimin koordinues për të bërë evaluimin e arritjeve të deritashme në kuadër të projektit dhe analizën e buxhetit.   Me këtë rast, rektori i UBT-së, prof. dr. Edmond Hajrizi, përfaqësuesja e Universitetit “Aleksandër Moisiu”, Albana Halili dhe përfaqësuesja e Universitetit të Prishtinës, Mimoza Ibrani, kanë shfaqur para pjesëmarrësve të arriturat institucionale dhe arritje e deritashme në kuadër të projektit “diMTV”.   Në anën tjetër, pjesa e dytë e projektit u zhvillua në Fakultetin Teknik të Universitetit të Prishtinës, ku përfaqësuesit e UBT-së dhe të institucioneve tjera kontribuuese në këtë projekt, kanë marrë pjesë në një punëtori të përbashkët për animacion.   Dita u përmbyll me vizitën e realizuar në kampusin e UBT-së në Prishtinë dhe në Kampusin Inovativ në Lipjan, ku pjesëmarrësit panë të arriturat dhe investimet e UBT-së për zhvillim të laboratorëve, veçanërisht të atyre në fushën e multimedias, përfshirë këtu edhe laboratorin që u krijua përmes projektit “diMTV”. " ["post_title"]=> string(98) "Projekti “diMTV” bashkon përsëri në Kosovë partnerët dhe implementuesit e këtij projekti" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(86) "projekti-dimtv-bashkon-perseri-ne-kosove-partneret-dhe-implementuesit-e-ketij-projekti" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:34:04" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:34:04" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=56033" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(101) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2019/09/70754890_450308282562658_7477852939273371648_n.jpg" ["permalink"]=> string(114) "https://www.ubt-uni.net/sq/projekti-dimtv-bashkon-perseri-ne-kosove-partneret-dhe-implementuesit-e-ketij-projekti/" } [1]=> array(26) { ["ID"]=> int(52603) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2019-03-18 18:16:06" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-03-18 16:16:06" ["post_content"]=> string(3223) "Projekti i Erasmus+, “DIMTV” ka mbledhur në UBT profesorë e studentë nga programi "Multimedia dhe TV Digjital" në Universitetin “Aleksandër Moisiu”, në Durrës, të cilët qëndruan për dy ditë dhe përgjatë tyre u takuan me udhëheqës e studentë të UBT-së.   Ky takim shërbeu si një platformë për zgjerimin e bashkëpunimit në kuadër të projektit, për ndarjen e praktikave të mira të punës, për mundësinë e shkëmbimeve të studentëve, si dhe për nisjen e projekteve të përbashkëta.   Rektori i UBT-së, prof. dr Edmond Hajrizi tha se kjo vizitë është vijimësi e krijimit të raportit të mirë mes UBT-së dhe UAMD-së, duke shtuar se bashkëpunimi vetëm se do të shkojë duke u forcuar. “Ne si UBT jemi tejet të angazhuar që të krijojmë raport të mirë me institucione me renome botërore, por në veçanti me universitetet në Shqipëri, pasi ndjejmë se kemi obligim ndaj qytetarëve të shteteve tona, në aspektin e përmirësimit të cilësisë së arsimit”, theksoi Hajrizi.   Për të treguar mënyrën e funksionimit dhe të organizimit të punëve brenda UBT-së dhe programeve të studimit, si dhe për funksionimin e mediumeve brenda UBT-së, për përfaqësuesit e UAMD-së folën edhe sekretari i UBT-së, Artan Tahiri, drejtori për Çështje Akademike, prof. dr Muhamet Ahmeti, udhëheqësi i Zyrës së Projekteve, Naim Preniqi, dekani i Fakultetit Media dhe Komunikim, prof. dr Ferid Selimi, ligjëruesit në UBT, prof. dr Gjylie Rexha dhe Jeton Lakna, si dhe menaxherja e Kampusit Inovativ të UBT-së, Mirlinda Jashanica.   Profesori në UAMD, prof. dr Xhafer Rakpillari e vlerësoi mikpritjen e UBT-së dhe tha se bashkëpunimi ndërinstitucional do të jetë më së shumti fitimprurës për studentët.   Delegacioni nga UAMD realizoi vizitë edhe në Kampusin Inovativ të UBT-së, në Lipjan, ku panë infrastrukturën, laboratorët e të gjitha fushave, duke u fokusuar tek ata të teknologjisë informative dhe multimedias, pastaj librarinë dhe hapësirat tjera që shfrytëzohen nga studentët e UBT-së të të gjitha programeve të studimit.   https://www.youtube.com/watch?v=t4AtgXza6qI  " ["post_title"]=> string(129) "Delegacioni i Universitetit “Aleksandër Moisiu” vizitoi UBT-në - Flitet për bashkëpunimin në kuadër të projektit DIMTV" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(114) "delegacioni-i-universitetit-aleksander-moisiu-vizitoi-ubt-ne-flitet-per-bashkepunimin-ne-kuader-te-projektit-dimtv" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:33:31" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:33:31" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=52603" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(100) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2019/03/54192479_400483724116434_454368962520547328_n.jpg" ["permalink"]=> string(142) "https://www.ubt-uni.net/sq/delegacioni-i-universitetit-aleksander-moisiu-vizitoi-ubt-ne-flitet-per-bashkepunimin-ne-kuader-te-projektit-dimtv/" } [2]=> array(26) { ["ID"]=> int(51173) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2019-02-04 15:38:06" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-02-04 13:38:06" ["post_content"]=> string(1126) "Një delegacion i UBT-së, në krye me rektorin prof.dr Edmond Hajrizi, udhëheqësi i zyrës së projekteve Naim Preniqi dhe ligjëruesi Jeton Lakna, kanë realizuar vizitë pune në Universitetin e Lubjanës.   Kjo vizitë është zhvilluar në kuadër të projektit Zhvillimi dhe Implementimi i Multimedias dhe Televizionit Digjital (DIMTV), projekt ky i financuar nga programi Erasmus +.   Fokusi i vizitës ishte diskutimi lidhur me përgatitjet e implementimit të laboratorit të ri, që do të jetësohet gjatë dy muajve të ardhshëm, me qëllim të ngritjes së kapaciteteve në fushën e mediave digjitale.   Laboratori në fjalë do të jetë i pajisur me teknologjinë e fjalës së fundit, si dhe do t'u shërbejë studentëve të Medias dhe Komunikimit.   Gjithashtu, në këtë takim janë shkërbyer përvoja akademike mes përfaqësuesve të universiteteve evropiane, veç tjerash, ata diskutuan edhe mundësitë e bashkëpunimit në fushën e edukimi dhe zhvillimit të mëtejshëm të institucioneve përkatëse.  " ["post_title"]=> string(73) "Delegacioni i UBT-së pritet në takim pune në Universitetin e Lubjanës" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(69) "delegacioni-i-ubt-se-pritet-ne-takim-pune-ne-universitetin-e-lubjanes" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:32:34" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:32:34" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=51173" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(56) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2019/02/3.png" ["permalink"]=> string(97) "https://www.ubt-uni.net/sq/delegacioni-i-ubt-se-pritet-ne-takim-pune-ne-universitetin-e-lubjanes/" } [3]=> array(26) { ["ID"]=> int(46800) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2018-09-21 17:14:18" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2018-09-21 15:14:18" ["post_content"]=> string(1814) "Zhvillimi dhe Implementimi i Multimedias dhe Televizionit Digjital (DIMTV) është një nga projektet madhore të Bashkimit Evropian, konkretisht programit Erasmus+, pjesë e të cilit është edhe UBT-ja si partner dhe lider në fushën e teknologjisë dhe inovacionit.   Në kuadër të këtij projekti që financohet dhe mbështetet nga Erasmus+, një delegacion nga UBT-ja, i përbërë nga profesori Blerton Abazi dhe Besnik Qehaja, kanë realizuar vizitë pune në Estoni, konkretisht në Universitetin dhe Institutin e Tartu-së.   Ata kanë ndjekur trajnime në fushën e përpunimit të imazhit dhe aplikimit të vizionit kompjuterik, teksa janë njoftuar edhe me shumë projekte praktike të këtyre fushave që studentët dhe profesorët në Estoni i realizojnë së bashku.   Me këtë rast, profesorët Abazi e Qehaja treguan për përkushtimin dhe gatishmërinë që projektet e kësaj natyre të gjejnë zbatim edhe në UBT, pasi që nën ombrellën e institucionit është themeluar UBT TV, i licencuar nga KPM-ja, i cili do të transmetojë çështje të shkencës, inovacionit, tema që lidhen me studimet e studentëve, me aktivitete që zhvillohen brenda UBT-së, si dhe do të paraqiten video rrëfime suksese të studentëve.   DIMTV është projekt që ka të bëjë më zhvillimin e programeve dhe moduleve të reja në fushën e multimedias dhe televizionit digjital, teksa falë këtij projekti UBT do të pajisjet me një laborator të dedikuar fushës së multimedias, i cili do të themelohet gjatë vitit akademik 2018-2019.   " ["post_title"]=> string(74) "UBT dhe Universiteti i Tartu-së bashkëpunojnë në projektin “DIMTV”" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(64) "ubt-dhe-universiteti-i-tartu-se-bashkepunojne-ne-projektin-dimtv" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:33:04" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:33:04" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=46800" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(102) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/09/41851562_2090588354590353_2459286960745742336_n.jpg" ["permalink"]=> string(92) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-dhe-universiteti-i-tartu-se-bashkepunojne-ne-projektin-dimtv/" } [4]=> array(26) { ["ID"]=> int(46565) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2018-09-07 14:00:43" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2018-09-07 12:00:43" ["post_content"]=> string(1384) "Një delegacion i Universitetit “Aleksandër Moisiu”, në Durrës, i përbërë nga dekanja Fakultetit të Teknologjisë së Informacionit, dr Lindita Mukli, koordinatorja e projektit, dr Albana Halili dhe lektorja Aida Bitri, vizituan UBT-në, me ç’rast u pritën nga rektori i UBT-së, dr Edmond Hajrizi dhe përfaqësuesi i Zyrës së Projekteve, Naim Preniqi.   Vizita u realizua në kuadër të projektit “Zhvillimi dhe Implementimi i Multimedias dhe Televizionit Digjital” (DIMTV), i financuar dhe mbështetur nga programi Erasmusë, teksa në fokus të takimit ishte progresi i arritur në kuadër të jetësimit të projektit, si dhe përkushtimi i UBT-së që projektet e kësaj natyre të implementohen në tërësi. Përpos bashkëbisedimit për projektin në fjalë, po ashtu u diskutua edhe për mundësinë e shkëmbimit të ideve dhe mundësitë e tjera të bashkëpunimit në fushën e edukimit.   Rikujtojmë se qëllimi bazë i projektit “DIMTV” është zhvillimi i programeve dhe moduleve të reja në fushën e multimedias dhe televizionit digjital, për të adresuar nevojat e ngritjes së kapaciteteve të reja në nivel të ekspertëve të kësaj fushe. Falë këtij projekti, UBT do të pajiset me një laborator të dedikuar enkas për fushën e multimedias, i cili do të themelohet gjatë vitit akademik 2018-2019." ["post_title"]=> string(73) "Një delegacion nga Universiteti “Aleksandër Moisiu” vizitoi UBT-në" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(64) "nje-delegacion-nga-universiteti-aleksander-moisiu-vizitoi-ubt-ne" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:32:07" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:32:07" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=46565" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(63) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/09/Takimi-1.png" ["permalink"]=> string(92) "https://www.ubt-uni.net/sq/nje-delegacion-nga-universiteti-aleksander-moisiu-vizitoi-ubt-ne/" } }