BKSTONE

array(6) { [0]=> array(26) { ["ID"]=> int(93362) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2022-05-18 10:08:54" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-05-18 09:08:54" ["post_content"]=> string(4064) "Në kuadër të projektit BKSTONE, studentët e UBT-së, së bashku me profesorin Hysen Ahmeti, kanë qëndruar për vizitë në Universitetin “Eqrem Çabej” në Gjirokastër.   Në këtë vizitë, e cila u zhvillua në kuadër të programit Erasmus+, studentët: Dionis Kollçaku, Arlinda Hoti, Mërgim Binaku, Saranda Xhafa, Atdhedon Avdyli dhe Eron Mekolli, patën mundësi që të zhvillojnë disa ligjërata tematike, duke mësuar më shumë për gurin si material ndërtimi dhe aplikimi në faza të ndryshme në ndërtim, si dhe për detaje të tjera që lidhen me të.   Përgjatë vizitës në Universitetin “Eqrem Çabej” në Gjirokastër, ata patën mundësi që të marrin njohuri nga profesorët ndërkombëtarë, Santiago Lopez dhe Amador Ordonez, teksa diapazonin e njohurive e zgjeruan edhe me ligjëratat tematike të profesorëve nga Shqipëria, Albina Sinani, Joana Taci dhe Alban Shahu.   Ndër të tjera, studentët e UBT-së, së bashku me profesorin Hysen Ahmeti, zhvilluan një vizitë përreth qytetit të Gjirokastrës, duke studiuar mënyrën e zhvillim të arkitekturës së gurit në këtë qytet të Shqipërisë.   UBT është një nga universitetet partnere të projektit BKSTONE, projekt ky i cili adreson nevojat e vendeve të Ballkanit për edukim në lidhje me përdorimin e një burimi natyror si guri, i cili është shumë i rëndësishëm për zhvillimin e ekonomisë në vendet e Mesdheut.   " ["post_title"]=> string(97) "Studentët e UBT-së qëndruan për vizitë në Universitetin “Eqrem Çabej” në Gjirokastër" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(88) "studentet-e-ubt-se-kanne-qendruar-per-vizite-ne-universitetin-eqrem-cabej-ne-gjirokaster" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-20 16:10:27" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-20 15:10:27" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=93362" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(102) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2022/05/281300839_329714042612397_7758036412552096042_n.jpg" ["permalink"]=> string(116) "https://www.ubt-uni.net/sq/studentet-e-ubt-se-kanne-qendruar-per-vizite-ne-universitetin-eqrem-cabej-ne-gjirokaster/" } [1]=> array(26) { ["ID"]=> int(92911) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2022-04-27 08:48:36" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-04-27 07:48:36" ["post_content"]=> string(1097) "UBT ka shpallur të hapur thirrjen për aplikim për projektin e platformës së ndërmarrjes për nxitjen, modernizimin dhe rritjen e qëndrueshme në industrinë e gurit natyror në Ballkanin Perëndimor – BKSTONE, në kuadër të programit Erasmus+.   Në kuadër të këtij projekti do të përzgjedhen shtatë studentë për t’u bërë pjesë e trajnimit për studentë, i cili do të mbahet në Gjirokastër e ku do të marrin pjesë edhe studentë nga partnerë të tjerë të këtij projekti.   BKSTONE adreson nevojat e vendeve të Ballkanit Perëndimor në lidhje me përdorimin e burimeve natyrore siç është guri, i cili është mjaft i rëndësishëm për zhvillimin e ekonomisë në vendet e mesdheut.   Afati i fundit për aplikim është data 1 maj 2022, ora 23:00, ndërkaq për të mësuar më shumë rreth kritereve për aplikim, dokumenteve, dhe mënyrës së aplikimit vizitoni  https://international.ubt-uni.net/infocorner/ duke klikuar tek  BKStone Erasmus+ Training 22_23." ["post_title"]=> string(65) "UBT shpall të hapur thirrjen për aplikim për projektin BKSTONE" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(62) "ubt-shpall-te-hapur-thirrjen-per-aplikim-per-projektin-bkstone" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-18 10:33:33" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-18 09:33:33" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=92911" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(71) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2022/04/Training-BKStone.png" ["permalink"]=> string(90) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-shpall-te-hapur-thirrjen-per-aplikim-per-projektin-bkstone/" } [2]=> array(26) { ["ID"]=> int(91975) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2022-03-04 09:10:44" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-03-04 08:10:44" ["post_content"]=> string(1241) "Në kuadër të programit Erasmus+, përfaqësues të UBT-së morën pjesë në punëtorinë e platformës së ndërmarrjes për nxitjen, modernizimin dhe rritjen e qëndrueshme në industrinë e gurit natyror në Ballkanin Perëndimor – BKSTONE, organizuar nga Universiteti Mediteran në Podgoricë, në Malin e Zi.   UBT u përfaqësua nga profesorët Hazir Çadraku dhe Visar Krelani, nga ku së bashku me universitetet partnere të këtij projekti kanë diskutuar dhe analizuar procesin, si dhe rreth detajeve të tjera të zhvillimit të projektit.   Ky projekt ka për qëllim studimin e kapaciteteve të gurëve ndërtimor, në veçanti ata zbukurues të fasadave dhe dyshemeve që paraqet një kuadër shumë të rëndësishëm, jo vetëm për fushën e ndërtimit por për të gjithë ekonominë e rajonit.   Përmes këtij projekti adresohen nevojat e vendeve të Ballkanit për edukim në lidhje me përdorimin e një burimi natyror si guri, i cili është mjaft i rëndësishëm për zhvillimin e ekonomisë në vendet e Mesdheut.   " ["post_title"]=> string(66) "Përfaqësues të UBT-së morën pjesë në punëtorinë e BKSTONE" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(57) "perfaqesues-te-ubt-se-moren-pjese-ne-punetorine-e-bkstone" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:25:57" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:25:57" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=91975" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(59) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2022/03/dssa.jpg" ["permalink"]=> string(85) "https://www.ubt-uni.net/sq/perfaqesues-te-ubt-se-moren-pjese-ne-punetorine-e-bkstone/" } [3]=> array(26) { ["ID"]=> int(75715) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2021-12-29 12:56:26" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2021-12-29 10:56:26" ["post_content"]=> string(1909) "UBT ka marrë pjesë në takimin dy ditor të platformës së ndërmarrjes për nxitjen, modernizimin dhe rritjen e qëndrueshme në industrinë e gurit natyror në Ballkanin Perëndimor – BKSTONE, në kuadër të programit Erasmus+.   UBT u përfaqësua nga profesorët Zejnulla Rexhepi, Safete Veliu dhe Sadije Deliu, të cilët diskutuan me pjesëmarrësit e universiteteve partnere për zbatimin e përmbajtjes dhe burimeve mësimore për përmirësimin e edukimit në sektorin e gurit natyror, prodhimin teknik të materialeve mësimore, si dhe për detaje të tjera lidhur me hartimin e udhëzuesit të cilësisë, faqen e internetit të projektit, punëtoritë në vendet partnere të Ballkanit e promovimin në panairet ndërkombëtare.   Në këtë takim dy ditor, morën pjesë universitetet partnere të projektit si: Polytechnique University of Tirana, UBT, University of Prishtina, University of Mostar, Mediterranean University of Montenegro, Transylvania University of Brasov, University of Gjirokastra, si dhe Scuola Edile Padova.   Përmes këtij projekti adresohen nevojat e vendeve të Ballkanit për edukim në lidhje me përdorimin e një burimi natyror si guri, i cili është mjaft i rëndësishëm për zhvillimin e ekonomisë në vendet e Mesdheut.   " ["post_title"]=> string(107) "UBT mori pjesë në takimin dy ditor të platformës për industrinë e gurit natyror në Ballkan - BKSTONE" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(98) "ubt-mori-pjese-ne-takimin-dy-ditor-te-platformes-per-industrine-e-gurit-natyror-ne-ballkan-bkstone" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:25:37" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:25:37" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=75715" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(103) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2021/12/267140984_3162656923963899_6427138362646324251_n.jpg" ["permalink"]=> string(126) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-mori-pjese-ne-takimin-dy-ditor-te-platformes-per-industrine-e-gurit-natyror-ne-ballkan-bkstone/" } [4]=> array(26) { ["ID"]=> int(69495) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2020-12-29 11:46:54" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2020-12-29 09:46:54" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(154) "Tendering: Higher Education-Enterprise Platform for Fostering, Modernization and Sustainable Growth in Natural Stone Industry in Western Balkans - BKSTONE" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(150) "tendering-higher-education-enterprise-platform-for-fostering-modernization-and-sustainable-growth-in-natural-stone-industry-in-western-balkans-bkstone" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 14:08:18" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 13:08:18" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=69495" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(80) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/10/pdf-icon-9-e1526893124667.png" ["permalink"]=> string(81) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2020/12/Tender-Publication-BKSTONE.pdf" } [5]=> array(26) { ["ID"]=> int(96239) ["post_author"]=> string(2) "82" ["post_date"]=> string(19) "2020-02-19 09:48:32" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2020-02-19 08:48:32" ["post_content"]=> string(733) "UBT ishte pjesëmarrës në takimin e parë të zhvilluar në kuadër të projektit “BKSTONE” të zhvilluar në Universitetin Politeknik të Tiranës.   UBT u përfaqësua nga profesorët: Hazir Çadraku dhe Visar Krelani, të cilët nën programin Balkan Stone me titull “Higher Education-Enterprise Platform for Fostering, Modernization and Sustainable Growth in Natural Stone Industry in WBs.”, patën mundësi që të njoftohen me partnerët dhe konkretisht me punën që do të zhvillohet tutje deri në përfundim të projektit.   UBT është një nga shumë universitetet e Ballkanit dhe Bashkimit Evropian në tërësi që po marrin pjesë në këtë projekt të financuar nga programi Erasmus+." ["post_title"]=> string(58) "UBT pjesë e takimit të parë të projektit “BKSTONE”" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(48) "ubt-pjese-e-takimit-te-pare-te-projektit-bkstone" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-10-27 09:50:32" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-10-27 08:50:32" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=96239" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(65) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2022/10/BKSTONE-20.jpg" ["permalink"]=> string(76) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-pjese-e-takimit-te-pare-te-projektit-bkstone/" } }