BESTSDI

array(10) { [0]=> array(26) { ["ID"]=> int(53171) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2019-04-12 13:42:41" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-04-12 11:42:41" ["post_content"]=> string(1271) "Profesori i UBT-së, Blerton Abazi ka marrë pjesë në punëtorinë e projektit BESTSDI, ku është mbajtur në Universitetin e Shkencave Teknike, në Novi Sad.   Ai ka përfaqësuar UBT-në në mesin e shumë institucioneve akademike nga Belgjika, Gjermania, Bosnja e Hercegovina, Shqipëria, Mali i Zi dhe Serbia, me të cilët kanë bashkëbiseduar lidhur me implementimin e përmbajtjes së re në kurrikulat universitare.   Në këtë takim, profesori Abazi bëri të ditur se UBT ka filluar të integrojë programin SDI në kurrikulat dhe syllabuset, konkretisht në programet për sisteme të informacionit, fushën e ndërtimit, shkencat e të dhënave etj.   Tutje, ai tregoi se UBT ka filluar edhe me implementimin e kurseve Life Long Learning, që ka të bëjë me mësimin gjatë gjithë jetës.   BESTSDI është projekt që financohet nga Bashkimi Evropian në kuadër të programit Erasmus+, si dhe ka të bëjë më ngritjen e kapaciteteve në fushën e arsimit të lartë. Në kuadër të këtij projekti do të krijohen kurrikula të reja për infrastrukturën e të dhënave hapësinore, ndërkaq pjesë e projektit janë vendet e Ballkanit Perëndimor, duke përshirë edhe partnerë nga Bashkimi Evropian." ["post_title"]=> string(95) "Profesori Blerton Abazi përfaqëson UBT-në në punëtorinë e projektit BESTSDI, në Novi Sad" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(87) "profesori-blerton-abazi-perfaqeson-ubt-ne-ne-punetorine-e-projektit-bestsdi-ne-novi-sad" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:47:51" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:47:51" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=53171" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(103) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2019/04/56970887_424250831719014_7542278221807484928_n-1.jpg" ["permalink"]=> string(115) "https://www.ubt-uni.net/sq/profesori-blerton-abazi-perfaqeson-ubt-ne-ne-punetorine-e-projektit-bestsdi-ne-novi-sad/" } [1]=> array(26) { ["ID"]=> int(49123) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2018-11-29 10:28:18" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2018-11-29 08:28:18" ["post_content"]=> string(1300) "Në UBT po vazhdon punimet punëtoria në të cilën po diskutohet e ardhmja e projektit të programit Erasmus+, “BESTSDI”, që po implementohet nga 16 partnerë nga Ballkani Perëndimor.   Gjatë ditës së dytë të punëtorisë është diskutuar mbi implementimin e kurrikulës së nxjerrë nga bashkëpunimi në kuadër të projektit “BESTSDI”, si dhe për metodat e sigurimit të cilësisë.   Pas përfundimit të diskutimit, pjesëmarrësit e punëtorisë vizituan Kampusin Inovativ të UBT-së, në Lipjan, me ç’rast u njoftuan me objektet ku gjenden laboratorët e sofistikuar dhe që përmbajnë pajisje dhe mjete teknologjike, të cilat shfrytëzohen nga studentët dhe stafi, me qëllim të realizimit të projekteve të ndryshme inovative në të gjitha fushat e studimit.   Punëtoria do të vijojë punimet dhe diskutimet edhe gjatë ditës së nesërme, kurse në fund të ditës do të realizohet një vizitë në qytetin kulturor të Prizrenit.   Projekti “BESTSDI” ka për qëllim adaptimin e kurrikulave aktuale, si dhe krijimin e kurrikulave të reja për infrastrukturën e të dhënave hapësinore, ndërkaq pjesë e projektit janë vendet e Ballkanit Perëndimor, duke përshirë edhe partnerë nga Bashkimi Evropian." ["post_title"]=> string(101) "Dita e dytë e punëtorisë së “BESTSDI” sjell diskutime të reja për implementimin e projektit" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(89) "dita-e-dyte-e-punetorise-se-bestsdi-sjell-diskutime-te-reja-per-implementimin-e-projektit" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:47:35" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:47:35" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=49123" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(101) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/11/46920214_915457365319254_7081471949418790912_n.jpg" ["permalink"]=> string(117) "https://www.ubt-uni.net/sq/dita-e-dyte-e-punetorise-se-bestsdi-sjell-diskutime-te-reja-per-implementimin-e-projektit/" } [2]=> array(26) { ["ID"]=> int(49057) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2018-11-26 18:20:26" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2018-11-26 16:20:26" ["post_content"]=> string(6070) "UBT ka qenë nikoqir i takimit të nëntë mes partnerëve implementues të projektit “BESTSDI”, në kuadër të programit Erasmus+. Punëtoria mblodhi përfaqësues nga të gjithë partnerët nga Evropa, si dhe udhëheqës të institucioneve të Kosovës, të cilët së bashku diskutuan për të arriturat e deritashme të projektit, si dhe hapat që duhet të ndërmerren në vazhdim, me qëllim të përfundimit sa më të suksesshëm të projektit.     Në fjalimin që shënoi hapjen e kësaj punëtorie, rektori i UBT-së, prof. dr Edmond Hajrizi dha informacione mbi historikun e krijimit dhe të rrugëtimit të suksesshëm të UBT-së për 17 vite, si dhe për kontributin e dhënë në kuadër të projektit “BESTSDI”. “Nga themelimi e këtej, UBT ka mbajtur dhe promovuar qasjen transdisiplinare në sistemin e edukimit të lartë, prandaj ky projekt është i rëndësishëm për Kosovën dhe UBT-në sepse po krijon një platformë që mbështetet tek transdisiplinariteti”, tha ai.   Hajrizi theksoi se kontributi kryesor i UBT-së në këtë fushë qëndron tek fakti se ka krijuar disa programe studimi të akredituara, në kurrikulat e të cilave janë të integruara edhe mundësitë për zhvillim dhe përmirësim të infrastrukturës së të dhënave hapësinore.   Koordinatori i projektit “BESTSDI”, Zeljko Bacic shfaqi një prezantim përmbledhës mbi punën e kryer nga 16 partnerët, në projektin që ai e koordinon. “Fokusi i projektit që po e jetësojmë së bashku është tek infrastruktura e të dhënave hapësinore, të cilat padyshim janë ndër pjesët kryesore të revolucionit digjital’, shpjegoi ai.     Bacic tregoi se si dy vite më parë, kur edhe është lansuar projekti, shumica dërrmuese e institucioneve arsimore në regjion nuk kanë pasur një sistem të tillë të të dhënave, por sipas tij, UBT nuk e ka zgjedhur rrugën e lehtë dhe po ndihmon në jetësim të projektit. “Jam i lumtur që një nga partnerët implementues është UBT. UBT nuk e ka zgjedhur mënyrën më të lehtë për të zhvilluar një institucion, pasi ka zgjedhur fushat STEM, që edhe paraqesin problem për mbledhjen e studentëve, megjithatë UBT e ka arritur qëllimin”, vlerësoi ai.     Kryeshefi i Agjencisë Kadastrale të Kosovës, Avni Ahmeti ka shfaqur punën që po bën institucioni për përmirësimin e nivelit të të dhënave gjeohapësinore në Kosovë, si koordinues dhe implementues i infrastrukturës së të dhënave hapësinore (SDI) në Kosovë. “Agjencia Kadastrale e Kosovës ka kryer disa aktivitete në kuadër të kësaj fushe, përfshirë krijimin e portalit për infrastrukturën e të dhënave hapësinore, duke qenë se për detyrë e ka shpërndarjen më të shpejtë, më të lehtë dhe më të mirë të të dhënave hapësinore deri tek institucionet tjera”, shpjegoi ai, teksa shtoi se beson në vazhdim të bashkëpunimit të mëtutjeshëm për të shënuar progres së kësaj fushe në vendin tonë. “E kemi krijuar strategjinë për NSDI (National Spatial Data Infrastructure) dhe kemi identifikuar institucionet që prodhojnë dhe përdorin informacione gjeohapësinore dhe jemi në kontakt të vazhdueshëm, madje me disa edhe kemi nënshkruar memorandume bashkëpunimi për shkëmbim të të dhënave”.     Koordinatori lokal i projektit nga UBT, Blerton Abazi, përmes një prezantimi të punëtorisë, tregoi qëllimin, të arriturat, të ardhmen dhe rëndësinë e zhvillimit të SDI-së edhe në vijim, duke pasur në fokus UBT-në si partner në projekt. “UBT synon të bëjë rishikimin e kurrikulës në modulin dhe parimet e SDI-së në studime e punë, përfshirë sistemet e informacionit, fushën e ndërtimit, etj. Pastaj, si synim është krijimi i një programi të nivelit master të specifikuar për këtë fushë, si dhe mbajtjen e kurseve të reja, të cilat e kanë në fokus fushën e të dhënave gjeohapësinore”, tregoi Abazi.   Me rastin e kësaj punëtorie, UBT ka përuruar edhe laboratorin "SDI", në të cilin tash e  tutje do të bëhet jetësimi i projektit dhe mbledhja e të dhënave gjeohapësinore.   Punëtoria për zhvillimin e mëtejmë të projektit “BESTSDI” do të vazhdojë edhe përgjatë dy ditëve të ardhshme.   Projekti “BESTSDI” ka për qëllim adaptimin e kurrikulave aktuale, si dhe krijimin e kurrikulave të reja për infrastrukturën e të dhënave hapësinore, ndërkaq pjesë e projektit janë vendet e Ballkanit Perëndimor, duke përshirë edhe partnerë nga Bashkimi Evropian.   " ["post_title"]=> string(116) "UBT mbledh në punëtori partnerët implemetues të projektit “BESTSDI” – Diskutohen të arriturat dhe synimet" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(101) "ubt-mbledh-ne-punetori-partneret-implemetues-te-projektit-bestsdi-diskutohen-te-arriturat-dhe-synimet" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:46:58" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:46:58" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=49057" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(101) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/11/46796554_260069024641541_6766214804362231808_n.jpg" ["permalink"]=> string(129) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-mbledh-ne-punetori-partneret-implemetues-te-projektit-bestsdi-diskutohen-te-arriturat-dhe-synimet/" } [3]=> array(26) { ["ID"]=> int(44610) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2018-06-29 07:25:18" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2018-06-29 07:25:18" ["post_content"]=> string(1786) "Udhëheqësi i Shkollave Profesionale në UBT, Blerton Abazi po merr pjesë në takimin e partnerëve të projektit “BESTSDI - Shkolla Verore e Splitit”, që është duke u mbajtur në Splint të Kroacisë.   Në Shkollën Verore të Splitit, Abazi po prezanton përvojat e UBT-së në ofrimin e shkollimit profesional dhe mësimit gjatë gjithë jetës (Long Life Learning).  
Ai ka prezantuar metodat se si zhvillohet edukimi profesional, partnerët ndërkombëtarë me të cilët UBT ka bashkëpunim, teksa paraqiti edhe ngjarjet që shkollat profesionale i shënojnë gjatë vitit.   Abazi është shprehur se shkollat profesionale në UBT tërheqin qindra të interesuar, pasi që karakteristikë e këtyre shkollave është mënyra unike dhe efektive e të të mësuarit në profile të ndryshme.   Duke qenë kështu, ligjëruesi Blerton Abazi ka bërë të ditur se UBT është e gatshme që në kuadër të projektit “BESTSDI”, t’ju ndihmojë partnerëve në udhëheqjen e edukimit profesional dhe në krijimin e syllabusëve dhe materialeve tjera, me qëllim të zhvillimit të fushës së arsimit profesional në mënyrë cilësore.   Projekti “BESTSDI”, partnere e së cilës është edhe UBT-ja, ka për qëllim adaptimin e kurrikulave aktuale, si dhe krijimin e kurrikulave të reja për infrastrukturën e të dhënave hapësinore, pjesë e së cilës janë vendet e Ballkanit Perëndimor, duke përshirë edhe partnerë nga Bashkimi Evropian.   Në muajt në vazhdim, UBT në kuadër të këtij projekti, do t’i bëj përgatitjet për organizimin e aktiviteteve të tilla edhe në Kosovë, që do të jenë të parat e këtij karakteri në vend.
" ["post_title"]=> string(99) "UBT përfaqësohet në takimin e partnerëve të projektit “BESTSDI - Shkolla Verore e Splitit”" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(86) "ubt-perfaqesohet-ne-takimin-e-partnereve-te-projektit-bestsdi-shkolla-verore-e-splitit" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:44:28" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:44:28" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(30) "http://www.ubt-uni.eu/?p=44610" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(101) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/06/36319027_799566146920764_6469025628942237696_n.jpg" ["permalink"]=> string(114) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-perfaqesohet-ne-takimin-e-partnereve-te-projektit-bestsdi-shkolla-verore-e-splitit/" } [4]=> array(26) { ["ID"]=> int(21208) ["post_author"]=> string(2) "52" ["post_date"]=> string(19) "2018-03-02 10:54:03" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2018-03-02 10:54:03" ["post_content"]=> string(1748) "Një delegacion nga Universiteti i Zagrebit, të prirë nga profesorët Zhelko Baqiç dhe Vesna Polslonqec-Petriç, kanë qëndruar në UBT, ku janë pritur nga rektori i UBT-së, prof. dr Edmond Hajrizi.   Kjo vizitë është si rezultat i implementimit të projektit “BESTSDI”, përmes të cilës institucionet po kryejnë hulumtime të përbashkëta akademike, po zhvillojnë projektin për adaptimin e kurrikulave aktuale, si dhe po punojnë në hartimin dhe krijimin e kurrikulave të reja për infrastrukturën e të dhënave hapësinore.  
Në këtë takim është diskutuar edhe për rezultatet e arritura nga implementimi i deritanishëm i projektit, teksa me këtë rast prof. Zhelko Baqic ka vlerësuar lartë angazhimin e UBT-së në të gjitha fazat e projektit.   Ndërkohë, rektori i UBT-së, prof.dr Edmond Hajrizi është shprehur se bashkërisht do të punohet në realizimin e suksesshëm të objektivave të projektit, pasi siç tha ai, vetëm në këtë mënyrë do të ketë zhvillim dhe avancim akademik.   “Do të krijohet një program për studime në të cilin do të përfshihen në tërësi qëllimet dhe objektivat projektit, me theks të veçantë për gjeoinformacionin dhe bazën së të dhënave”, tha ai.   Projekti që po zhvillohet në bashkëpunim nga dyja institucionet, ka për qëllim arritjen e perfeksionimit të mëtejmë për kurrikulat studimore, teksa parasheh koordinim dhe shkëmbim të eksperiencave me gjithë partnerët e projektit. Ky projekt zhvillohet në kuadër të programit Erasmus+ dhe po financohet përmes fondeve të Bashkimit Evropian.
" ["post_title"]=> string(110) "Përfaqësuesit e UBT-së dhe Universitetit të Zagrebit diskutojnë për zhvillimin e projektit “BESTSDI”" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(98) "perfaqesuesit-e-ubt-se-dhe-universitetit-te-zagrebit-diskutojne-per-zhvillimin-e-projektit-bestsdi" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:44:02" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:44:02" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(30) "http://www.ubt-uni.eu/?p=21208" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(108) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/03/28280067_1765936056790991_1613254069627943981_n-Small.jpg" ["permalink"]=> string(126) "https://www.ubt-uni.net/sq/perfaqesuesit-e-ubt-se-dhe-universitetit-te-zagrebit-diskutojne-per-zhvillimin-e-projektit-bestsdi/" } [5]=> array(26) { ["ID"]=> int(32520) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2018-03-01 14:25:00" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2018-03-01 14:25:00" ["post_content"]=> string(1783) "Një delegacion nga Universiteti i Zagrebit, të prirë nga profesorët Zhelko Baqiç dhe Vesna Polslonqec-Petriç, kanë qëndruar në UBT, ku janë pritur nga rektori i UBT-së, prof. dr Edmond Hajrizi.   Kjo vizitë është si rezultat i implementimit të projektit “BESTSDI”, përmes të cilës institucionet po kryejnë hulumtime të përbashkëta akademike, po zhvillojnë projektin për adaptimin e kurrikulave aktuale, si dhe po punojnë në hartimin dhe krijimin e kurrikulave të reja për infrastrukturën e të dhënave hapësinore.  
Në këtë takim është diskutuar edhe për rezultatet e arritura nga implementimi i deritanishëm i projektit, teksa me këtë rast prof. Zhelko Baqic ka vlerësuar lartë angazhimin e UBT-së në të gjitha fazat e projektit.   Ndërkohë, rektori i UBT-së, prof.dr Edmond Hajrizi është shprehur se bashkërisht do të punohet në realizimin e suksesshëm të objektivave të projektit, pasi siç tha ai, vetëm në këtë mënyrë do të ketë zhvillim dhe avancim akademik.   “Do të krijohet një program për studime në të cilin do të përfshihen në tërësi qëllimet dhe objektivat projektit, me theks të veçantë për gjeoinformacionin dhe bazën së të dhënave”, tha ai.   Projekti që po zhvillohet në bashkëpunim nga dyja institucionet, ka për qëllim arritjen e perfeksionimit të mëtejmë për kurrikulat studimore, teksa parasheh koordinim dhe shkëmbim të eksperiencave me gjithë partnerët e projektit. Ky projekt zhvillohet në kuadër të programit Erasmus+ dhe po financohet përmes fondeve të Bashkimit Evropian.
" ["post_title"]=> string(110) "Përfaqësuesit e UBT-së dhe Universitetit të Zagrebit diskutojnë për zhvillimin e projektit “BESTSDI”" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(92) "prfaqsuesit-e-ubt-s-dhe-universitetit-t-zagrebit-diskutojn-pr-zhvillimin-e-projektit-bestsdi" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:43:28" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:43:28" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(115) "http://www.ubt-uni.eu/prfaqsuesit-e-ubt-s-dhe-universitetit-t-zagrebit-diskutojn-pr-zhvillimin-e-projektit-bestsdi/" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(94) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/05/28511477_739525002924879_1975089979_n-2.jpg" ["permalink"]=> string(120) "https://www.ubt-uni.net/sq/prfaqsuesit-e-ubt-s-dhe-universitetit-t-zagrebit-diskutojn-pr-zhvillimin-e-projektit-bestsdi/" } [6]=> array(26) { ["ID"]=> int(53369) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2018-01-31 16:52:31" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2018-01-31 14:52:31" ["post_content"]=> string(170) "BESTSDI Ri-Tender Publication - 31.01.2018 - English" ["post_title"]=> string(23) "BESTSDI - UBT Ri-Tender" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(21) "bestsdi-ubt-ri-tender" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 14:13:46" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 13:13:46" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=53369" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(80) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/10/pdf-icon-9-e1526893124667.png" ["permalink"]=> string(49) "https://www.ubt-uni.net/sq/bestsdi-ubt-ri-tender/" } [7]=> array(26) { ["ID"]=> int(53363) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2017-12-18 16:41:33" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2017-12-18 14:41:33" ["post_content"]=> string(174) "  BESTSDI Tender Publication - 08.12.2017 - English" ["post_title"]=> string(20) "BESTSDI - UBT Tender" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(18) "bestsdi-ubt-tender" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 14:13:33" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 13:13:33" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(32) "https://www.ubt-uni.net/?p=53363" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(80) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/10/pdf-icon-9-e1526893124667.png" ["permalink"]=> string(46) "https://www.ubt-uni.net/sq/bestsdi-ubt-tender/" } [8]=> array(26) { ["ID"]=> int(31837) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2017-09-21 15:14:00" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2017-09-21 15:14:00" ["post_content"]=> string(1514) "Një delegacion i UBT-së, i përbërë nga rektori, prof. dr Edmond Hajrizi dhe nga stafi i profesorëve, morën pjesë në punëtorinë “Zhvillimi i Arsimit të lartë në Ballkanin Perëndimor për Trajnim të Qëndrueshëm Profesional për Infrastrukturën e të Dhënave Hapësinore”, që u mbajt në Mal të Zi, në kuadër të projektit “BESTSDI”, të financuar nga Bashkimi Evropian.   Qëllimi kryesor i këtij projekti është adaptimi i kurrikulave aktuale, si dhe krijimi e kurrikulave të reja për infrastrukturën e të dhënave hapësinore., teksa për të diskutuar për këtë çështje, në këtë takim morën pjesë të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor, duke përfshirë edhe partnerë nga Bashkimi Evropian.  
Aktualisht, në UBT janë duke u bërë përgatitjet për themelimin e një qendre të tillë, që njëherësh do të jetë e para dhe e vetmja e këtij karakteri në Kosovë. Qendra do të pajiset një laborator me pajisje harduerike, softuerike dhe me teknologjitë më të fundit në fushën e të dhënave hapësinore, që do të ndihmojë në mbledhjen, procesimin dhe analizimin e të dhënave në fusha të ndryshme, përfshirë Sistemet e Informacionit, Planifikimin Hapësinor, Ndërtimtarinë, Ekonominë, Gjeodezinë, Statistikat etj.
" ["post_title"]=> string(118) "Përfaqësuesit e UBT-së, pjesëmarrës në punëtorinë e organizuar nga BE, në kuadër të projektit “BESTSDI”" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(88) "prfaqsuesit-e-ubt-s-pjesmarrs-n-puntorin-e-organizuar-nga-be-n-kuadr-t-projektit-bestsdi" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:43:00" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:43:00" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(111) "http://www.ubt-uni.eu/prfaqsuesit-e-ubt-s-pjesmarrs-n-puntorin-e-organizuar-nga-be-n-kuadr-t-projektit-bestsdi/" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(80) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/05/DCIM2017210901450480001-2.jpg" ["permalink"]=> string(116) "https://www.ubt-uni.net/sq/prfaqsuesit-e-ubt-s-pjesmarrs-n-puntorin-e-organizuar-nga-be-n-kuadr-t-projektit-bestsdi/" } [9]=> array(26) { ["ID"]=> int(30473) ["post_author"]=> string(1) "7" ["post_date"]=> string(19) "2016-11-17 18:25:00" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2016-11-17 18:25:00" ["post_content"]=> string(2887) "Rektori i UBT-së, prof.dr Edmond Hajrizi, si dhe udhëheqësi i zyrës së projekteve në këtë universitet, po marrin pjesë në një konferencë të rëndësishme të Universitetit të Zagrebit, në Kroaci, si pjesë edhe e projektit Erasmus +.
Rektori prof.dr Edmond Hajrizi thotë se pjesëmarrja është shumë e rëndësishme për faktin se UBT është pjesëmarrëse në projektin e Erasmus + (Capacity Buildings), i ashtuquajtur BESTSDI. Gjithnjë sipas rektorit, në Konferencë po marrin pjesë 25 institucione partnere nga të gjitha vendet e Ballkani Perëndimor, si dhe nga Evropa.  “Projekti do të zgjasë 3 vjet dhe ka për qëllim të zhvillojë programe për edukim dhe trajnim në fushën e infrastrukturës gjeohapësinore”, theksoi rektori Hajrizi. Në Konferencë u tha se në përgjithësi, suksesi i Institucioneve të arsimit të lartë në Kosovë nuk është i kënaqshëm. Rektori i UBT-së, njëherësh udhëheqës i Grupit të Ekspertëve për Reformat e Arsimit të lartë në Kosovë mendon se arsyet për këtë janë të shumta.  “Mungesa e kapaciteteve njerëzore, por edhe mungesa e përvojave në përgatitjen, aplikimin dhe menaxhimin e projekteve evropiane në Institucionet e Kosovës janë arsyet e ngecjes së Kosovës në reformimin e arsimit”, tha rektori, derisa ka shtuar institucionet që kanë përvojë, marrja e përgjegjësive për të koordinuar projektet do të kishte efekt me pozitiv. Ai gjithashtu tha se ndërkombëtarizimi institucional, ndërlidhja apo harmonizimi e prioriteteve institucionale me ato nacionale, si dhe bashkëpunimi ndërinstitucional në Kosovë mund të ndihmojë në rritjen e suksesit në projektet evropiane." ["post_title"]=> string(104) "UBT, përfituese e projekteve të BE-së, pjesëmarrëse në konferenca të rëndësishme jashtë vendit" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(4) "open" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(82) "ubt-prfituese-e-projekteve-t-be-s-pjesmarrse-n-konferenca-t-rndsishme-jasht-vendit" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2022-05-19 13:42:25" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2022-05-19 12:42:25" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(105) "http://www.ubt-uni.eu/ubt-prfituese-e-projekteve-t-be-s-pjesmarrse-n-konferenca-t-rndsishme-jasht-vendit/" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["featured_image_src"]=> string(82) "https://www.ubt-uni.net/wp-content/uploads/2018/05/DCIM201617111100000001112-4.jpg" ["permalink"]=> string(110) "https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-prfituese-e-projekteve-t-be-s-pjesmarrse-n-konferenca-t-rndsishme-jasht-vendit/" } }